Odp: Nasza Szczerość
szczerość to wielka sztuka wg mnie.... musimy to robić celnie ale delikatnie aby niechcacy kogoś nie zranic...
Forum czytelników książki "Wszystko jest wibracją"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Przyjaciół Saleinji » Rozmaitości - na każdy inny temat » Nasza Szczerość
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
szczerość to wielka sztuka wg mnie.... musimy to robić celnie ale delikatnie aby niechcacy kogoś nie zranic...
a to juz zahacza o nieszczerosc:D Szczerosc przy jednoczesnej zdrowej dozie pokory i skromnosci oraz obiektywnego patrzenia na siebie i innych, tj skłonnosci do samokrytyki;]
Miriad bycie szczerym zahacza o nieszczerość ? najtrudniej nam ocenić właśnie siebie niektórym brakuje takiego zdrowego osądu.
tacjanna, nieee nie sama szczerość, tylko szczerość w otoczce bawełnianej;p "musimy być szczerzy celnie i delikatnie"? wlasnie to o nieszczerość zahacza. ja wiem o co ci chodzi, dlatego mówie to też z takim uśmiechem poniekąd. tym niemniej, naprawdę zahacza to wówczas o nieszczerosć. ktos sie ciebei o cos pyta, dodając "ale szczerze", a ty np odpowiadasz taką właśnie owijką w bawełne, która czesto sklada sie z malutkich nieszczerosci.
-lubisz mnie?
;] rozumisz.
tak rozumiem Miriad ... być może inni tak robia ,natomiast ja robię to tak jak napisałam.. mowiąc komuś o jego wadach
(pamietam też o swoich i pracuje nad nimi) nie jest mściwościa czy zgryzliwością ale też nie należy do przyjemności dla osoby która tego słucha dlatego trzeba aby otulić tę osobę płaszczykiem miłości w postaci bawełny o której piszesz staram się też wysłuchać jego punkt widzenia i spokojnie mu opowiadam o moim, w każdym razie sa rożne sytuacje w życiu i do każdej trzeba podejść indywidualnie.
Oczywiście że bardzo Cię lubie
ueee??? coś jest nie tak. ja nie napisałem "lubisz mnie" tam było dużo więcej! ;/ taki przykład, jak ktos komuś mówi: "nie lubie. ale wiesz, to nie twoja wina, moze to ja jestem glupi. nie lubie cie, ale jestes spoko gosc"
jakie gupie;/ czemu mi to skasowało?;/
no nieważne.
zgadzam sie z tym co piszesz, tac. dokladnie tak jak powyzej napisałas powinno byc.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Przyjaciół Saleinji » Rozmaitości - na każdy inny temat » Nasza Szczerość