Temat: Bliźniaki~ Twin souls
Długo się zastanawiałam zanim założyłam ten temat. Moje podstawowe pytanie brzmi: czy ktoś z Was miał lub ma wrażenie/ przeczucie jakby miał bliźniaka, który jest jego częścią? Pytam bo od dawna (praktycznie od dziecka) mnie to męczy. Można powiedzieć, że "osławione" bliźniacze płomienie ale to nie wygląda tak banalnie i schematycznie. Przez mgłę pamiętam jakieś obrazy kiedy jako bracia razem walczyliśmy i polowaliśmy a później on umierał na moich rękach. Gdzie i kiedy? Wspomnienia są niejasne i pomieszane. Nakładają się na siebie różne miejsca. Kilka razy brat przyśnił mi się. To dziwne uczucie widzieć drugą osobę i wiedzieć, że jest tobą, czuje to co ty, patrzeć jej w oczy i doświadczać bardzo silnego związku z nią. Trudna do opisania więź braterska. To połączenie jest tak głębokie, że czuję stale przy sobie (a raczej w sobie) jego obecność. Tak jakby w moim ciele były dwie osoby a zarazem jedna ( może to rozdzielenie jaźni ). W tym życiu przypuszczam, że kiedyś mogliśmy się już spotkać ale na krótko (na planie fizycznym). Jeśli ktoś tego doświadczył będzie wiedział o czym piszę
Zastanawiam się czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia? Mam nadzieję, że nie jestem w tym odosobniona. Sporo osób na planie fizyczny miało bliźniaka. Nie są tego jednak świadome do końca ale przeczucia pozostają. Czasem ujawnia się to jako "pasożytniczy bliźniak" - pozostałość po życiu płodowym. Czy "niedoszły" brat/siostra ma jakiś związek z bliźniaczym płomieniem? To wyłącznie pytania luźne przemyślenia.