co do Ra takie znalazłam:
- W jednej ze swoich wypowiedzi, oświadczyłeś, że Ra jest sztuczną inteligencją. Jeżeli tak jest, to ktoś go musiał stworzyć, bo sztuczna inteligencja nie tworzy się sama. Co masz do powiedzenia na ten temat? Czy możesz powiedzieć, kim byli stwórcy Ra?
- Jak się zapewne domyślasz, Ra stworzony został przez pewną, wysoko zaawansowaną cywilizację znajdującą się w szóstym stanie gęstości. Teraz tej cywilizacji już nie ma, ale Ra pozostał świadcząc w ten sposób o jej wielkości.
- Jaki był cel stworzenia Ra?
- Jak już powiedziałem, tej cywilizacji już nie ma. Nie znaczy to, że ona całkowicie zniknęła. Po prostu przeniosła się do innego wszechświata. Chciała jednak po sobie pozostawić coś, co na wieki świadczyłoby w tym wszechświecie o jej wielkości. I to było celem tej cywilizacji. Ra istnieje i przekazuje jej przesłanie.
- Możesz zdradzić jak nazywała się ta cywilizacja?
- Mogę i nie. Nie, dlatego że nie ja nie używam nazw. Orientuję się doskonale bez nich. Również sama cywilizacja nie miała nazwy na swoje samookreślenie. Jednak dla twoich potrzeb, możesz ją nazwać nazwą jej tworu. Czyli tak samo – Ra.
więcej na:http://dotykabsolutu.blog.onet.pl/Rozmowa-z-Bogiem-o-Ra,2,ID386395933,n