Odp: Zagadnienia medyczne
Gabi:
Haha, każdy jest trochę inny. Ja po prostu dużo czasu spędzam przed monitorem i ruch/rytuały dobrze mi robią. Z jedzeniem, to jest tak że jeden posiłek główny duży, jeden mniejszy a rano jakieś soki, owoce. Dużo piję w ciągu dnia. Jak idę popływać to zjem więcej. To co robisz Gabi (szczególne odczuwanie sytuacji jakby już zaistniała) jest też bardzo skuteczne, zwłaszcza gdy działa dla Ciebie. Wizualizacje wiele mogą. To nasza osobista magia do użytku w każdej chwili.
Od momentu gdy zmieniłem sposób żywienia, alkoholu używam bardzo sporadycznie. Po prostu mnie nie ciągnie a większa ilość zaniża jakość życia. Kiedyś gdy jadłem dużo, spożywałem go trochę więcej, czułem raz na jakiś czas wzmożoną potrzebę. Według medycyny i kuchni chińskiej potrzeba picia dużych ilości alkoholu jest wywoływana przez nadmierne spożywanie mięsa i soli. I to jest prawda. Dlatego osoby, które napychają się mięsem i ostro solą, raz na jakiś czas muszą zrobić sobie kilka dni rajdu przez knajpy, doprowadzić tym najbliższych do szału. Alkohol może być terapeutyczny w małych ilościach albo wręcz przeciwnie, zupełnie osłabiający .