Temat: Poprzednie wcielenia
Wszyscy na tym forum chyba wiedzą co to jest reinkarnacja. Wszyscy też słyszeli o Karmie która ja ogranicza.
Dlatego w ramach walki z Karmą pomyślałem że można by spróbować poszukać poprzednich wcieleń bardziej subtelną metodą czyli odwołać się do uczuć (intuicji itp.)
Odwołując się założyłem że jeśli czujesz że taką istotą chciałbyś być to są to twoje pragnienia i może nią będziesz ale nie oznacza to że nią byłeś.
Inaczej jest kiedy uczucia jakieś istoty wydają Ci się bliskie jakby własne choć nie czujesz żadnego przywiązania do niej. Tak jakbyś już był istotą o podobnym profilu psychicznym i doświadczeniach i już nie potrzebujesz powtarzać tego jeszcze raz.
Piszę o podobnym profilu psychicznym bo mam tu na myśli nie tylko istoty które uważamy że istniały ale również istoty które zaistniały dla nas tylko w myślach twórców filmów, książek itp. rzeczy gdzie występuję coś co zwiemy fabułą (która przecież zawsze zabiera jakieś profile osobowości ze sobą).
Piszę też tak o tych profilach bo załóżmy że czujemy iż doświadczenia i osobowość mieliśmy podobną do Robinsona Crusoe to nie oznacza że wyglądaliśmy nawet choć trochę podobnie do jego opisu z książki.
Na takiej podstawie Ci którzy czują się na tyle odważnie mogą spróbować napisać o postaciach których osobowość jak i doświadczenia czują że mieli już kiedyś w poprzednich wcieleniach.