Hejal
Na PW przesłałam Ci jeszcze raz adres i hasło do poczty. Rysunek jest w załączniku do maila -to plik o nazwie 20171013_195134.jpg. Trzeba użyć programu zip aby go otworzyć. Jeśli masz z tym problem podaj jakiś mail, na który mogłabym Ci go wysłać bez potrzeby odzipowania.
Rysunki które Ci przesłałam to szkice, chciałam wybadać czy ten typ rysunków Ci odpowiada, bo jeśli chcesz kierować swoją twórczość do młodego pokolenia to manga jest dobrym wyborem, zresztą pisałam Ci chyba o tym. Nie polecam natomiast stylu z ostatniego rysunku, który przedstawiłeś jako przykładowy -ten typ twórczości kojarzy się raczej z miejskimi toaletami w okresie PRL-u i nie znajdzie uznania wśród małolatów wychowanych na komiksach i grach komputerowych. Rysunki powinny podobać się szerokiej rzeszy ludzi, a nie wąskiej grupie koneserów malarstwa. Ale to oczywiście moje zdanie i tylko moje...
Pewnie, że co przesłałam to jeszcze nie to czego byś oczekiwał ani ja, bo rysunki były niewykończone, aby je wykończyć potrzeba byłoby drugie tyle pracy, a może przeredagowania ich i narysowania od nowa? Perspektywa też pozostawiała wiele do życzenia. Nic jednak takiego nie napisałeś, tylko uwagi odnośnie odsłaniania ciała. Nie boję się krytyki, moje ego jest na właściwym miejscu, ale czasami szczera rozmowa wnosi więcej niż przepychanie się słowami. Ja nie boję się pracy, jeśli wiem że ktoś potrafi to docenić...
Wniosek z tego jeden, mówimy tym samym językiem, ale się zupełnie nie rozumiemy. Jeśli chcesz mieć rysunki zacznij konkretyzować to czego oczekujesz. Im lepiej to opiszesz tym szybciej dostaniesz to na czym Ci zależy. Jeśli nie chcesz abym Ci je rysowała to napisz to wyraźnie i będzie po temacie. Jeśli natomiast chcesz kontynuować współpracę, to opisz dokładnie to czego oczekujesz, bo rysowanie na zasadzie narysuj a ja się zastanowię czy to jest to czego oczekuję może trwać w nieskończoność. Każdy ma trochę inne preferencje, więc trzeba wziąć poprawkę na gusta innych osób…
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak boisz się krytyki odnośnie rysowania i oceniania przez innych, to przecież bardzo subiektywne i ulotne. Obraz Rembranta dla 50% populacji będzie dziełem sztuki, a dla pozostałych 50% nie wartym uwagi bohomazem. Ja natomiast bardzo chętnie obejrzałabym rysunek narysowany bezpośrednio przez Ciebie, bo powiedziały coś więcej o Tobie -jaką osobą jesteś, jaką masz wrażliwość...
Antares14
Oczywiście jeśli chcesz to możemy współpracować, służę Ci pomocą. Domyślałam się że będziesz miała problem z umieszczeniem rysunku w sieci, dlatego podałam Ci adres poczty, którą założyłam do komunikacji z Hejalem. Portal PunBB nie ma chyba możliwości wrzucania grafiki bezpośrednio, może to robić tylko admin.
Pomysłów mi nie brakuje, jeśli podoba Ci się moja perspektywa patrzenia na świat to zapraszam, razem możemy stworzyć coś niepowtarzalnego...
wacławm
PW jest między innymi do tego aby komunikować się bezpośrednio między sobą albo podawać informacje, które nie powinny być dostępne dla wszystkich. Oczywiście Hejal jako admin ma do nich dostęp, ale każdy musi odpowiedzieć sam sobie na pytanie na ile ufa adminowi...