1 Ostatnio edytowany przez Shawee (2010-06-08 20:30:00)

Temat: Nauka Cudów

Witajcie smile

Polecam [url=http://www.youtube.com/watch?v=KVVuMuWG2oM]Nauka Cudów[/url]

Z myślą o Nemoan (edit) założyłem ten temat. Dzięki temu połączyłem naukę z duchowością. Mam nadzieję, że spodoba Ci się to co tam usłyszysz i da Ci nowe spojrzenie na niektóre kwestie.

pozdrawiam gorąco i czekam na Wasze zdanie o filmie.

2

Odp: Nauka Cudów

Shawee o mnie??
Może masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu a może to brak chęci do zapoznania się z tym co było na tym forum już mówione z różnych powodów np lenistwa albo przekonania o wszechwiedzy itp.
Shawee nie myśli o mnie tylko myśl o sobie. Młodzi zawsze chcą na siłę zbawiać innych no bo ...tylko oni wiedzą gdzie leży ta jedna jedyna prawda ;-)
Chcesz wiedzy? To zacznij od podstaw bo kto drogi skraca ten do domu nie wraca ;-)
Film jak film. Problem w tym ilu z tu obecnych (szczególnie nowych i młodych) forumowiczów go zrozumie.
Gorąco polecam poczytanie sobie starszych tematów tego forum ponieważ wtedy może cię olśni Shawee.
To tak z myślą o tobie ;-)

3

Zamiast podziękowac szełiemu za to ze napisal to specjalnie dla ciebie ,  to ty zaś pociskasz wywody. . .

4 Ostatnio edytowany przez Mixon (2010-06-06 11:11:31)

nemoman jest bardzo zflustrowanym czlowiekiem.  slychac w jego wypowiedziach ze stracil duza czesc swojego zycia na nauce rzeczy ktore sa o krok od okazania sie stekiem bezuzytacznego badziewia. I chyba jest jednym z tych ludzi ktorzy urzywaja takich argumnentow " cicho byc ja jestem starszy to wiem lepiej" prosze wiec o wyrozumialosc i wspolczucie dla niego. Wselkie proby reformowania nie maja sennsu taka to jest silna flustracja. Nemoman-kochamy Cie!

5

dobre Mixon big_smile
grrrrrr, aleś pojechał! ;-)
Są ludzie, którzy mają przywódcze zapędy po prostu... Panie miej ich w opiece big_smile

6

Holy shit!
Brak równowagi emocjonalnej na forum! Houston mamy problemy!
Czy nas słyszycie?

7

Daniel - głębokie ukłony smile

8

Cuda różne zdolnosci sa bardzo ciekawe.Sam kiedys posiadałem kilka fajnych cudów ale zrezygnowałem z nich dla wyzszych wartości a była nia radośc i miłosć która najproscej w świecie zaczeła unoscic wszystko ponad siebie nawet samego mnie i nic już nie miało znacvzenia po za tym że poprostu zyjesz i istniejesz.wracajac do zdolnosci psionicznych które niektórzy ludzie zeczywisce posiadaja nic iim nie dadza jesli nie złapia sie promienia ekstazy wewnetrznej radosci,ponadto tutaj na ziemi zwłaszcza w Polsce! jakby ktos sie ujawnił z owymi to by go zamkneli i badali w jakichs dziwnych instytucjach lub starali by sie odwrucic kota ogonem i zrobic wszytso zeby uznac to za oszustwo lecz cuda wywodzace sie z głebi miłosci  nie sa oszustwami na innych planetach to zrozumiałe na ziemi narazie jeszcze ten przedział jest zamknięty.

9

Love miłość jak najbardziej ;-)
Swoją budowałem systematycznie, zbierając wiedze z różnych źródeł. To mi dało spokój i radość.
Dziwi mnie brak chęci szukania wiedzy wśród obecnej młodzieży. Wygląda to tak jak by im ktos specjalnie "blokady" na zdobywanie wiedzy ponakładał by zatrzymać ich rozwój. Dookoła słyszę od młodych "daj" a jak im nawet dasz i okaże się , że to co dałeś im nie pasuje to wtedy twierdzą , że to ty źle tłumaczysz , argumentujesz i takie tam podobne ;-)
To taka młodzież samozagłady jak obecna cywilizacja samozagłady gdzie szczytem dobrej rozrywki jest coś rozwalić, wysadzić w powietrze albo jeszcze inaczej unicestwić. Są przepełnieni strachem. Współczuję im.
Miło Love , że do nich nie należysz. To obecnie rzadkość spotkać kogoś takiego.
Pozdrawiam :-D

10

Poniekąd Nemo jest to celowy zabieg (i z sukcesem) obecnego systemu edukacji - niedokształceni, niskoopłacani nauczyciele, z przeładowanym programem, odbijający swe frustracje i niepowodzenia życiowe na uczniach z przepełnionych klas, gdzie indywidualność jednostek znika wśród statystyk i impersonalnych numerów w dzienniku. Ludźmi źle kształconymi, którzy stracili pęd do wiedzy i poszukiwania łatwiej jest rządzić ponieważ ich ambicje legły w gruzach już w młodym wieku. Jeżeli to forum choć trochę rozbudzi zainteresowanie wiedzą naukową i paranaukową (a nie bajkopisarstwem) to będzie to spory sukces. Miniwyłom w polityce mainstreamu. Dopóki są szanse na realizację takiego celu, dopóty tu będę.

11

Mnie natomiast Nenoman w góle nie dziwi brak poszukiwania wiedzy u młodych

Wyobraź sobie jednak dziecko, które przychodzi do szkoły zafascynowane tym, co je otacza i wyobraź sobie teraz, nie tylko nauczyciela, ale całe jego środowisko, z rodzicami włącznie, które szkołę traktuje, jako przechowalnię. bagażu. A może czasem nadbagażu.

Kiedy bowiem wysyłamy nasze walizki razem z nami w podróż, oczekujemy ,że będą gdzieś cicho schowane i bez większych problemów dotrą do celu. Czy tak jest? Odpowiedzmy sobie sami.

Wielu młodych rodziców decyzję o dziecko podejmuje ze strachu przed opinią społeczeństwa. Bo kobieta to stara panna jak do 25 roku życia nie wyjdzie za mąż, a mężczyzna po 30 z pewnością jest gejem, albo CO GORSZA swe partnerki seksualne zmienia częściej niż rękawiczki. I teraz dwoje ludzi zawiera układ w którym pojawiają się dzieci, ale w zasadzie żadne z nich nie wie DLACZEGO.

A teraz kilka przykładowych zwrotów zarówno rodziców ,nauczycieli  do przeciętnego siedmio/ośmiolatka:

"-Proszę Pani a czy Pani wie ,że literka X nie należy do liter języka polskiego?
  -A co mnie to obchodzi?
  -...
  (chwila ciszy)
  -Proszę Pani czy mogę wyjść do toalety?
  -Załóż sobie lepiej pieluchę. (tu wymownie patrzy na mnie)
  - Widzi Pani co ja z nimi mam? Są niedojrzałe emocjonalnie, kto by pomyślał,że wychodzić w trakcie trwania lekcji do toalety. (chwilę później sama do niej pobiegła)"

"lekcja matematyki w klasie drugiej szkoły podstawowej
- Proszę Pani myślę, że ten przykład można rozwiązać inaczej.
-Podaj mi dzienniczek X, za przerywanie lekcji uwaga dla twoich rodziców"

"lekcja religii w pierwszej klasie
-Wy to macie czarne serduszka.
i dalej
-Rób-ta co chce-ta do nieba i tak nie pójdzie-ta."

Nie dziwmy się więc, że młodzi ludzie tracą chęci do nauki, skoro ich najbliższe otoczenie nie rozwija ich zainteresowań. A nawet uważa ,że tak młode dziecko nie może ich posiadać.

Pozdrawiam

12

@martwa ciszo  smile Nie bój żaby- nic takiego się nie dzieje. Bywało gorzej. Teraz jest kreatywnie. Nemoman kiedyś przyznał się, że jego pasją jest szlifowanie diamentów big_smile resztę już zrozumiesz. Choć przyznaję, że czasem daję się zlapać na ten kamień szlifierski  big_smile

13

Nie chcę nikogo "szlifować" ;-) a jeśli już to samego siebie. Chcę się dzielić tym co wiem. Czasem prowokuję sytuacje niejednoznaczne by przykuć uwagę i uzyskać wiedzę od innych , której nie doczekałbym się w innej sytuacji i zmusić do myślenia siebie i moich rozmówców.
Co do zmuszania dzieci do określonych postaw przez system edukacyjny to jeśli dzieci mają oparcie w swoich rodzicach nikt im nic nie wmusi. Jak ktoś jest "samopas" ma trudniej ale nie na tyle by porzucać możliwość bycia sobą.
W wojsku młode "koty" nie mogły się doczekać kiedy będą ganiać następne koty jak już "dziadkami" będą. Dla mnie była to niezrozumiała postawa.
Żyję tak by jak rano wstanę i popatrzę w lustro miło mi było powiedzieć do odbicia: "jak miło cię dziś widzieć ponownie" ;-)
To nie oznacza jednak , że dam sobie chodzić po głowie ;-)

14

No tak  smile Masz rację, nie pozwalaj sobie wchodzić na głowę  big_smile

15 Ostatnio edytowany przez Shawee (2010-06-08 20:29:16)

Witajcie smile
Nemoan - najmocniej przepraszam za pomyłkę.(edit)
Myślisz jedno, mówisz drugie.
Myślisz Ja, mówisz Ty.

Czytam ja, myślę Ty.

Miałem nadzieję, że spojrzysz na duchowieństwo ze strony naukowej dzięki temu filmowi. Dobrze mówisz mi bym martwił się o siebie, a sam następnie martwisz się, że młodzi nie zrozumieją, nie w tym rzecz. Martw się, byś Ty zrozumiał. Gdy adresuję coś do Ciebie, chcę Ci pokazać coś co sam ujrzałem.

Odnośnie najnowszej wypowiedzi. Pokaż co masz, pokaż co wiesz, podziel się i otwórz dłoń. Nie skrywaj części, nie prowokuj. Prowokacje mnie odstraszają. Chcesz kogoś czymś zainteresować? Zainteresuj formą, kolorem, dźwiękiem, nie tajemnicą. Wtedy zostaniesz jasno zrozumiany, a nie przez pryzmat części, którą chciałeś nas zaciekawić. Na końcu może okazać się, że my wiedzieliśmy i czekaliśmy aż Ty znajdziesz prawdę.

Jasno.

Każdy z nas ma moc. Każdy z nas może sięgnąć nieskończoność. Czas by wyjść z tym. Jasno zadeklarować, że mam wpływ na swoje życie, swoje zdolności. Wyzbyć się strachu przed staniem się królikiem doświadczalnym. Jeśli oddalimy się od tego, uciekniemy od zdolności, które posiadamy przyjdzie do nas nasz największy koszmar: Bycie królikiem doświadczalnym.

Sam jestem uważany przez innych za świra i wariata, gdy mówię o telepatii, telekinezie i innych "nadprzyrodzonych" zdolnościach. Wtedy widzę, że to nie ja jestem wariatem, bo zdolności które są w zasięgu są ludzkie i naturalne. Wariatem jest ten kto się ich boi i wyrzeka.
Gdy znika strach, pozostaje tylko miłość.

Pozdrawiam!

16

Sam jestem uważany przez innych za świra i wariata, gdy mówię o telepatii, telekinezie i innych "nadprzyrodzonych" zdolnościach

Ja  tak samo jak gadam o ufo i obcych to mi tez albo sie smieją w twarz albo gadają , zielone ludziki bulwiaste glowy i wielkie oczy i takie prymitywne odzywki.

17

Shawee wyjąłeś mi słowa z ust. Nie przypuszczałam, że jest ktoś kto odbiera to wszystko tak podobnie  big_smile Myślę tak samo. Mnie również prowokacje odstraszają i lubię jasne sytuacje. Wyczuwam prowokacje i zamiast mnie uczyć, zniechęcają mnie do prowokatora. Są tacy ludzie jak Ty Shawee, na których nie działają niedopowiedzenia i domysły czy też prowokacje do "myślenia". Są również tacy na których to działa- to normalne. Jednak- żeby znaleźć wspólny język logicznym posunięciem jest redukowanie niedopowiedzeń i niejasności. Inaczej coraz bardziej się zapętlamy. Dlatego powtarzam po Shawee:
"...Wtedy zostaniesz jasno zrozumiany, a nie przez pryzmat części, którą chciałeś nas zaciekawić..." i
"...Każdy z nas ma moc. Każdy z nas może sięgnąć nieskończoność. Czas by wyjść z tym. Jasno zadeklarować, że mam wpływ na swoje życie.."

Buziaki

18

Mądrej głowie dość dwie słowie ;-)
Jak ci coś powiem to nie zapamiętasz tego. Jednym uchem wleci a drugim wyleci. By tak się nie stało trzeba przykuć uwagę a można  i należy to robić w różny sposób by słuchacz się nie znudził.
Skoro nie zrozumiałeś moich wskazówek zatem nie wiesz co chcesz wiedzieć Shawee.
Doskonale widać tu jak mocno są zakorzenione stereotypy! Niespodzianka to dobre, prowokacja to złe a o obojętności lepiej nie wspominać ;-)
Brak zrozumienia słów i czytanego tekstu jest coraz większy, ludzie mają "założone" coraz większe filtry na poznawanie świata. Shawee nawet nie potrafisz poprawnie przeczytać mojego nicka. Napisałem ci wcześniej wskazówki do tego jak odszukać wiedzę lecz ty wolisz czekać aż ktoś łaskawie poda ci wszystko na talerzu a wtedy może zdobędziesz się na odrobinę wysiłku intelektualnego i może łaskawie zechcesz coś pojąć ;-) ale w końcu i tak odrzucisz to wszystko jako że za dużo energii kosztowała by cię zmiana światopoglądu.
Czy chcę cię tą wypowiedzią zdenerwować? Tak bo uważam , ze tylko tak mogę zmusić cię do tego byś dokładnie przeczytał a przede wszystkim zrozumiał co napisałem pod twoim pierwszym postem w tym temacie.
Jeśli nadal nie będziesz rozumiał o co tu chodzi to widocznie jeszcze nie czas dla ciebie na wiedzę jaką mógłbyś ode mnie otrzymać.
Na wszystko jest czas i pora.

19

Dobra jedno przyznam. Gdyby nie ta cala sztuczna draka mozliwe ze bym zapomnial obejzec tak wartosciowego filmu. Smierdzi mi tu ze shwee nie zamieza odpowiadac a neoman wcale nie czeka na odpowiedz. Ja to powiem krucej.
*****************OBEJRZEC FILM!!!****************************
ps. dal mnie juz zawze bedziesz neomanem- salutos

20

do tego mi sie tylko taki komentarz nasuwa big_smile big_smile

http://kresy24.pl/img/news/komunista_45591f7b38238556cad48be0f31d84b4.jpg

XD