Temat: Kronika Wszechświata
Ja właśnie przymierzałam sie od jakiegoś czasu do channelingu. Traktuje to bardzo poważnie i może dlatego ciężko mi się zdecyodować na ostateczny krok, chociaż przeczytałam juz instrukcje z tej ksiązki :
Sanaya Roman & Duane Packer - Channeling - Jak nawiązać kontakt z przewodnikiem duchowym albo z wyższym ja
ale nasz przyjaciel kosmita odradza to,
" jeśli nie osiągnęliście wysokiego stopnia rozwoju
duchowego pozwalającego kontrolować zdarzenie. "
A skąd mam wiedzieć jaki mam stopień ?
Dużo osób używa stwierdzenia"rozwoju duchowego" ale jak to zmierzyć ?? Możemy czuć wewnątrz że jest lepiej, ale czy to jest już średniodobrze, czy wystarczająco, czy źle ażeby zacząć channeling??
no dobrze, jak to w ponizszym cytacie jest napisane, polecasz trudniejsza metodę ale pewniejszą, czyli Kroniki Wszechswiata - ale nie udzieliłeś informacji , czym to się je i ogólnie z kąd czerpać wiedzę o tym, jak się próbować z tym połączyć itp
Może spróbowałam bym na początek właśnie tej kroniki, ale nic o niej więcej nie napisałeś - może uzupełnisz wiedzę tutaj na ten temat ? Dziękuję z góry. Pozdrawiam
"Odradzam nawiązywania kontaktów channelingowych, jeśli nie osiągnęliście wysokiego stopnia rozwoju
duchowego pozwalającego kontrolować zdarzenie. Zamiast tego sugeruję rozwijać się duchowo w celu
osobistego podłączenia się do Kroniki Wszechświata. To trudniejsze od channelingu, ale za to daje lepsze
efekty. Po co zaprzątać sobie głowę informacjami z drugiej ręki, skoro można dotrzeć do źródła? Każdy
przekaz channelingowy skażony jest światopoglądem, językiem i filozofią życiową kontaktowca oraz istoty, z
którą nawiązuje łączność. W ten sposób powstaje efekt głuchego telefonu. Istota po drugiej stronie “telefonu”
musi zniżać się do zakresu słów i wiedzy kontaktowca, nie wspominając, że sama również zdobyła
ograniczoną wiedzę i nie jest wszechwiedząca. Kronika Wszechświata udziela tylko tych informacji, które nie
zaszkodzą odbiorcy. Wiedza do której nie dojrzał, wywołuje ból, depresje a nawet zagładę - także na skalę
globalną, co przytrafiło się Adolfowi Hitlerowi. Nie powinien otrzymywać wiedzy ten, kto do niej nie dojrzał
psychicznie, a wiedza dostarczana w kontaktach channelingowych trafia do osób, które często nie powinny
jej poznać, bo wpływa destrukcyjnie na ich życie codzienne."