Jestem po lekturze Darka Sugiera i czesci Monroe.
Sa tam opisane techniki, ale bardziej od technik (bo na kazdego co innego działa) interesuja mnie wasze odczucia, próbowałam wyjsc, i bede probować, ale jeszcze sie nie udało.
Z tego co czytam niektórzy piszą że musza byc wibracje, a niektórzy że nie... jakie wy macie doswiadczenia? Czy zawsze jak wychodzicie to przedtem je macie?? Czy sa one rózne, tzn mogą być słabe? Ja odczuwam coś w stylu delikatnych, typu jak jest mrowienie (jak zdretwieja konczyny) no i wtenczas jeszcze troche leze i "próbuje" roznych technik do wyjscia, czy to pragnienie unoszenia sie, czy to jakby proby mentalne poruszania ciałem, czy powinnam może spróbować poruszyc sie normalnie ? Własnie nie wiem jak rozpoznac TEN moment gdy juz ciało jest gotowe do wyjscia, bo wydaje mi sie, z tego co ja cwicze, jak koncentruje sie na relaksie, pojawiaja sie hipnagogi, te wibracje, czasem mocniejsze czasem delikatne, ze jak zaczynam sie koncentrowac na probie zrobienia czegos azeby wyjsc z ciala to wtenczas ta faza wibracji czy tego specyficznego uczucia robi sie słabsza, czyli jakbym wracala do normalnego stanu,
Dzisiaj tak miałam, komepletny relaks, blogosc, i wibracje czy dreszcze (moze jeszcze takich prawdziwych wibracji nie doswiadczyłam, nie wiem czy to cos tak spektakularnego ze nie idzie tego pomylic z niczym innym) ale nie mam zadnego dzwonienia czy trabki w uszach no i zaczynam myslec, o ze moze to juz teraz, moze mam cos zrobic i w chcili wlasnie koncentracji na tym, gdy zaczynam sie zastanawiac albo probowac wizualizowac ten stan mi sie osłabia, to tak jakby mysli powodowały opadniecie tego stanu, nie wiem ,, moze nie trzeba nic zrobic i tez sie wyjdzie? Darek Sugier o tym pisał, ale tylko stwierdził ze nie trzeba nic zrobic, no ale jak sie mam odlaczyc od ciała ?? Za wszelkie sugiestie dziekuje.
2. A co do najpopularniejszej metody 4+1, czy moze nie bedzie podobny efekt jak sie zamiast po 4 godzinach snu wstawac, rozbudzac itp położymy sie 4 godziny spac wczesniej? Ktos probował?
3. Czy oobe czujecie jako sen po obudzeniu? Czy nie ma problemów z zapamietaniem? Bo ja naprawde czasem musze sie natrudzic azeby przypomniec sobie swoj sen.
4. Czy gdy wyjdziecie z ciała, a jest noc, to cos widac np w jesli sie znajdziecie w pokoju? (Ja nie lubie ciemnosci )
Ogólnie oobe to jest cos czego szukałam, tyle odpowiedzi mozna uzyskac, kontakt z twoim wyzszym ja to cos czego bardzo pragne, nie wiedzialam wczesniej ze oobe mozna do tego wykorzystac, teraz tylko praktyka