1

Temat: Hejal vs Ja

Jest ciekawa różnica między moją wersją a Hejala.
Wg. Hejala ludzie mają wejść w 5 gęstość a wyjątkowe dusze 6 gęstości zmienią świat bo ten jest dla nich zacofany.
W mojej wersji ludzie wchodzą z 4 gęstości w 6. Dlatego mam tak mocną telepatię, że wkurzam kosmitów energetycznych. Prawdopodobnie po drodze ludziom odblokują się geny i na ,, chwilę " wejdą w 5 gęstość.

W wersji Hejala 6 gęstość to biologia w mojej to energetyczne sztuczne ciała.

2

Odp: Hejal vs Ja

Felio napisał/a:

Jest ciekawa różnica między moją wersją a Hejala.

Powiedziałbym, że podstawowa różnica w temacie Hejal vs. Ja jest taka, że Hejal zachęcał ogólnie do szukania pokojowych rozwiązań. smile

3

Nasza cywilizacja ma broń jądrową więc wojny odpadają na drodze naszego rozwoju.
A co dopiero w czasach gdy będzie można niszczyć planety z duszami.

4

Wg. mojej wiedzy duszki 5 gęstości mają poczucie pokoju. Więc Hejal szykuje nas na powrót 5 gęstości. Pytanie kto nas poprowadzi do 6 gęstości bo wg mojej wiedzy wchodzimy w nią.

Opiszę to jeszcze raz jak to wygląda. Z duszków karmicznych wylały się wyższe dusze. Póki jesteśmy istotami biologicznymi mamy duszka w głowie a sami jesteśmy wyższymi duszami. Duszki karmiczne muszą się stać duszkami telepatami byśmy byli w 5 gęstości.

5

Hejal napisał o broni do niszczenia duszy. Ja pokazałem , że większa dusza może zjeść mniejszą.

ODPOWIEDŹ HEJALA:

Dusze można porównać do wody. Każda dusza to kropelka. Mogą łączyć się w większe krople, a nawet kałuże, morza i oceany, lub dzielić na mniejsze. Kiedyś byliśmy jedną wielką kulą wody, która rozprysnęła się na mnóstwo malutkich kropelek. Kiedyś wszystkie kropelki, które przetrwają cykl, znów scalą się w jedną całość. Tak więc: jedna dusza nie może pożreć drugiej, ale może wejść z nią w fuzję, co z punktu widzenia subiektywnego obserwatora może wydawać się „pożeraniem”. Oczywiście, gdy obserwuje się ten proces, to obserwator niezaznajomiony z „umową fuzyjną” może myśleć, że większy „pożera” mniejszego, choć może być na odwrót. Po fuzji powstaje nowa osobowość z balastem doświadczeń obu kropli.