Odp: Atlantyda
Dzisiaj przyszła mi myśl do głowy jak mogłaby wyglądać Atlantyda, ponieważ uznałem to za ciekawą teorię postanowiłem podzielić się z nią z resztą forum:
- Atlantydzi mieli świadomość reinkarnacji (choć wciąż podlegali prawu karmicznemu) i utrzymywali telepatyczny kontakt z innymi rasami.
- Na Atlantydzie istniała grupa duchowych kapłanów o nadprzyrodzonych zdolnościach które nie obawiała się ingerować w genom ludzki człowieka, ich cechą rozpoznawalną były białe włosy powstałe na skutek zmian w DNA. Choć jednak nie zawsze barwili swoje włosy na biało.
- Atlantydzi potrafili ingerować w ludzkie DNA, dokonując przemian fizycznych jak i duchowych i nie podlegało to takim surowym zakazom jak współcześnie. Ta wiedza była bardziej dostępna i nawet przeciętny obywatel mógł z niej korzystać.
- Atlantydzi posiadali innego rodzaju pojazdy latające niż mamy obecnie w XXI wieku, ich maszyny były zasilane przez inne źródło energii niż te którymi obecnie dysponujemy, także były inaczej zbudowane. Można powiedzieć że oni nie latali przy użyciu samolotów a bardziej latających motorów oraz samochodów. Przy najmniej jeśli chodziło o publiczne środki transportu. Militarne wyglądały inaczej.
- Na Atlantydzie żyło wiele gatunków i ras.
- Kapłani na Atlantydzie żyli w świątyniach i często byli uznawani przez większość społeczeństwa za guru. Kapłanem zostawało się poprzez specjalny, selektywny dobór który miał wyłonić "najinteligentniejsze oraz najbardziej uduchowione" jednostki. Pod uwagę brano takie czynniki jak QI, kreatywność, numerologia czy astrologia (ułożenie planet w chwili narodzin dziecka). Dziecko w wieku kilku lat zabierane było do świątynni, gdzie przechodziło szkolenie trwające kilkanaście lat podczas których nabywało odpowiednie umiejętności i wiedzę. Kapłani byli na tyle szanowani że nawet kilkunastoletnia dziewczyna była w stanie nauczać cały tłum starszych od siebie ludzi, wiele starszych...
- Atlantydzi żyli dłużej niż współcześni ludzie.
To takie moje luźne przemyślenia.
PS.
Antares, wiadomość do ciebie.