Seksualność to temat niezwykle ważny, ponieważ patrząc na to z ezoterycznego puntu widzenia - to wszelakie konflikty wewnętrzne przeobrażają się w te zewnętrzne - globalne napięcia.
Dziwi mnie fakt, że nadal przez większą część naszego społeczeństwo edukacja seksualna jest uznawana za zło, a przynajmniej nie specjalnie popierana.
Przecież dzieci rodzą się istotami seksualnymi, odczuwają nawet popęd seksualny, ale nie wiedzą co to właściwie jest, bo stanowi to społeczne tabu. Następnie, zdobywają wiedzę na ten temat często z nierzetelnych źródeł informacji.
Co więcej, duże zagrożenie niosą ze sobą nauki kościoła katolickiego, które wypaczają pojmowanie ludzkiej seksualności, wyrządzając krzywdę poprzez wzbudzanie w ludziach poczucia winy. A przecież energia seksualna to wielki potencjał do rozwoju.
Nie bez znaczenia pozostaje też "ciemny" aspekt seksu. Nie można udawać, że te wszystkie "dewiacje"nie istnieją. Zamiatamy to gdzieś pod dywan, zamiast
otwarcie rozmawiać, a sfrustrowanych lub niespełnionych seksualnie ludzi nie brakuje.
Dzieli nas często przepaść w poglądach na te "zakazane" sprawy. Wszelkie dyskusje wywołują nierzadko ogromne emocje, odcinając od sedna sprawy, szukania rozwiązań, które są tak istotne dla nas wszystkich.
tutaj jeszcze ciekawy znalazłam wywiad o transformacji energii seksualnej
[url]http://porozmawiajmy.tv/swieta-seksualnosc-i-poglebianie-milosci-dla-par-kala-luna/comment-page-1/#comment-18703[/url]
PS. Witam wszystkich serdecznie, ponieważ jestem tu nowa