Temat: Płaska Ziemia w XXI wieku? To zakład o 1 dolara!
Niedawno mocno się zdziwiłem, że w XXI wieku, ludzie teoretycznie wykształceni zaczęli głosić, że Ziemia jest płaska, otoczona lodem, a Słońce krąży wokół niej jak Księżyc.
Byłem ciekaw, dlaczego teoria ta jest tak silnie propagowana w internecie i o co w tym wszystkim chodzi, więc pogrzebałem i okazuje się że to... zakład dwóch bogaczy.
Założyli się o 1 dolara, że mając odpowiednie środki, wpływy i specjalistów od manipulacji, są w stanie w ciągu 5 lat przekonać 5% społeczeństwa USA (albo 10% w ciągu 10 lat - nie wiem dokładnie), że Ziemia jest płaska.
Reszta państw, w tym Polska, nie są ważne dla zakładu, ale z powodu amerykanizacji świata obrywają rykoszetem.
Przy okazji bogacze pieczą nad ogniem drugą pieczeń - chcą ośmieszyć środowisko teoretyków spiskowych, które działa im na nerwy, bo szkodzi ich interesom. Chcą przypisać osobom głoszącym tezy o rządzie światowym i Nowym Porządku Świata łatkę wyznawców płaskiej Ziemi, żeby reszta społeczeństwa ich wyśmiewała.
Zakład jeszcze trwa. Efekty możecie obserwować w internecie. Nie podoba mi się ten zakład, bo jest nieetyczny, ale sam jestem ciekaw, ile osób ulegnie manipulacjom. W oczach kosmitów jest to niespodziewany test mądrości dla ludzkości.