"Więc moje pytanie jest proste: JAKI JEST TWÓJ PRAWDZIWY CEL HEJALU?"
Odpowiedź udzieliłem tutaj:
[url]http://kosmita.ofp.pl/4.01.html[/url]
Zwrócę uwagę na punkt 1 w "Moim celem nie jest".
Skoro nie rozumiesz dlaczego, to postaw sobie banalne pytanie: co zrobi ludzkość, gdy otrzyma źródło nieograniczonej energii? Zwłaszcza przemysł wojskowy.
Jak widać po twojej reakcji na moją odpowiedź, zachowałeś się dosyć agresywnie i nieetycznie. Uprawiasz coś w rodzaju terroryzmu psychologicznego - "nie dał mi tego co chcę, więc będę niszczyć jego reputację, póki nie dostanę tego czego chcę". Wiesz, mam gdzieś co o mnie inni myślą. Naprawdę sądzisz, że się tym przejmuję? Że jestem taki prymitywny? Tak czy siak, udowodniłeś, że nie dojrzałeś do wiedzy, której oczekujesz, a cierpliwość nie jest Twoją cnotą.
"Twoją księżkę przeczytałem kilkanaście razy bardzo dokładnie i nie znalazłem w niej żadnej informacji któraby jakąkolwiek dziedzinę posunęłaby choćby o centymetr do przodu."
Oczywiście, a czego się spodziewałeś? Myślałem, że napisałem o tym w książce, ale jeśli nie to wyjaśnię teraz, że kosmitom nie wolno ingerować w rozwój technologiczny Ziemian. Przewidziano próby wyciągania informacji, dlatego wszyscy gwiezdni wędrowcy mają zablokowane informacje o technologiach nieznanych ludzkości. Blokada jest celowym zabezpieczeniem przed wyciekami informacji np. pod wpływem podstępnych pytań, hipnozy albo tortur. Wojskowi już próbowało i zabili wielu wędrowców zanim się zorientowali, że to bezskuteczne.