Temat: miejsce do medytacji
Czy ktoś z was ma swoje ulubione miejsce, gdzie moze medytować?Jeśli tak i posiadacie jakieś zdjęcie lub opowiedzcie jak wyglada
Możecie się pochwalić.:)
Forum czytelników książki "Wszystko jest wibracją"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Przyjaciół Saleinji » Rozmaitości - na każdy inny temat » miejsce do medytacji
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś z was ma swoje ulubione miejsce, gdzie moze medytować?Jeśli tak i posiadacie jakieś zdjęcie lub opowiedzcie jak wyglada
Możecie się pochwalić.:)
Ja tam lubię zwisając z żyrandolu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
A tak serio to nie medytuje nawet nie wiem jak / boje się zacząć xf
Miejsce moich medytacji to moj umysl to nie wiem jak mam wyslac fotke.
Widzę obaj jesteście oryginalni .Ja może potem wyślę fotkę .
też bym chciała zacząć, ale nie wiem jak się do tego zabrać na poważnie... : ( a co do miejsca, to chyba najważniejsze, żeby nic nie rozpraszało:)
Sowińska rób to tam ,gdzie najlepiej ,jest ci się zrelaksować i wyciszyć:) ja osobiście lubię medytować ,na łonie natury i...w wannie.Sam nie wiem czemu można też ignorować rzeczy ,które ci przeszkadzają ale po co na siłę sobie utrudniać.A żeby uatrakcyjnić doświadczenia podczas medytacji możesz użyc muzyki relaksacującej/medytacyjnej Np.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=FIdiS5j0av4[/url]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=8ivRTkntVFg[/url] wiele jest tego
na początku miałem też problemy bo nie mogłem się skoncentrować ale teraz jest to dla mnie przyjemność
Najwazniejszy jest oddech.
Właśnie za pierwszym razem jak się próbowałem wstrzymałem oddech:)
Ja jak medytowałem, to na łóżku i usnąłem. Śniły mi się jakiś kwadraty, kolorowe trójkąty i fruwające piłki plażowe.;-D
Raz medytowałem w przepięknym miejscu.Wyobraźcie sobie skraj lasu(pora wiosenno-letnia),przed tym lasem rozciągają się tylko pola a domy widać dopiero na horyzoncie.No i na tym skraju lasu(około 2 do 5 metrów w głąb tego lasu) jest duży kamień,tak duży by można było na nim usiąść.Nie mogłem nie skorzystać;D Siadam na nim po turecku,wsłuchuję się w szum drzew,skupiam na oddechu i oddaję medytacji a także magii zielonego,niesamowicie spokojnego otoczenia:)A na co dzień to raz medytuję a raz nie bo zbyt niestabilny jestem:P
Miałam kiedyś okazję kilka razy medytować w odosobnionym miejscu, w otoczeniu natury i bardzo mi się podobało. Warto znaleźć takie "swoje" miejsce.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Przyjaciół Saleinji » Rozmaitości - na każdy inny temat » miejsce do medytacji