Odp: Powitania, komunikaty, zgłaszanie problemów technicznych itp.
Hejal'u mam problem z czatem. Pisanie prywatnych wiadomości. Nie da się zrobić literki ś bo wyrzuca do poprzedniej zakładki.
Forum czytelników książki "Wszystko jest wibracją"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Przyjaciół Saleinji » Sprawy forumowe » Powitania, komunikaty, zgłaszanie problemów technicznych itp.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hejal'u mam problem z czatem. Pisanie prywatnych wiadomości. Nie da się zrobić literki ś bo wyrzuca do poprzedniej zakładki.
Sprawdziłem. Bezproblemowo robię w PW Ś i ś. Wygląda to jak problem z Twoją klawiaturą lub przeglądarką (opisane zachowanie wskazuje na błąd z klawiszem skrótu, ale wtedy zawsze błąd powinien występować).
Okej, dzięki. Pogmeram u siebie.
U mnie występuje dokładnie ten sam problem: alt+s powoduje w PW "save" i przejście do zakładki z szablonami.
Tak właśnie o to mi chodziło...
Może to wina przeglądarki? Spróbujcie innych przeglądarek. Wygląda to na błąd ze skrótem klawiszowym. Skrypty na stronie są od lat niezmieniane.
Może to wina przeglądarki? Spróbujcie innych przeglądarek. Wygląda to na błąd ze skrótem klawiszowym. Skrypty na stronie są od lat niezmieniane.
Ten problem był już to zgłaszany. I występuje też od lat.
Nie lepiej zamiast ś wpisywac literkę s? Odbiorca raczej sie domysli o co Ci chodziło Sam mam ten problem, to pewnie wina Google Chrome, przynajmniej ja uzywam tej przeglądarki.
Zarówno przy przeglądarce Internet Explorer jak i w Chrome przy próbie wpisania literki 'ś' w treści wiadomości wywala z wiadomości z opcją 'save' i to zarówno przy klawiaturze Polski(programista) jak i Polski(214). Może jest inaczej w Firefox-ie, tego nie sprawdzałam, bo nie używam. Nie ma również znaczenia czy używa się 'Alt+s' czy 'Ctrl+Alt+s' i tak wywala z wiadomości.
Jedyne rozwiązanie to, jak zauważył Dave.b, używać 's' zamiast 'ś'.
Podobny problem występuje przy pisaniu treści odpowiedzi i używaniu znaku " -czasami po naciśnięciu 'Wyślij odpowiedź' treść jest ucinana właśnie w tym miejscu, widocznie jest to jakiś znak specjalny.
Podobnie jest przy pisaniu długich tekstów PunBB potrafi zakończyć sesję i ucieka wpisana informacja, wtedy trzeba posiłkować się edytorem tekstu i przed naciśnięciem 'Wyślij odpowiedź' skopiować do edytora treść tego co się napisało, żeby nie uciekło, zalogować się ponownie i wkleić zapamiętany tekst.
Zegar źle chodzi na forum...
Na czacie i w postach są różne godzinny...
Ustaw inną strefę czasową, w opcjach profilu.
Rzeczywiście, jest ten błąd.
Teraz ustawiłem na czas letni. W postach jak jest się zalogowanym, jest dobra godzina.
Po wylogowaniu jest godzina do przodu. Jak. Zresztą, czy to aż tak ważne? Zmieniam czas na zimowy. Jak będę wylogowany będzie odpowiednia godzina.
Mi też się to robi w PW, jak z Tobą pisałem. Tylko że mi wiadomość wysyłało jak pisałem "Ś", a nie cofało do poprzedniej zakładki. Nigdzie indziej tego "problemu" nie mam. Mam natomiast (o ile to istotne) Win 10, oraz google chrome. Korzystam też z z adblocka. Może tutaj jest przyczyna. Nie wiem, nie znam się.
Cześć moi kochani, miło mi zagościć w waszym towarzystwie
Od nie wiem kiedy miałem linka do strony w mojej zakładce ze stronami dotyczącymi duchowości ale tak to jest, że wszystko dzieje się w tym jedynym właściwym momencie i jakoś tak się złożyło że przez "przypadek" się link kliknął .... no i jestem tym razem bardziej świadomie...
Do miłego poczytania ...
Wacław Czyli aby efektywność wymiany poglądów wzrosła, to należałoby wyeliminować czynnik ułomności ludzkiej?
Rozmawiamy tutaj z pozycji człowieka, razem z obciążeniami, i innymi rzeczami, które siedzą w nas. I nawet Ty nie jesteś od tego wolny w 100%. Nie da się inaczej, niestety. I powoli. Nie ma co narzekać. Bądź sobą. Ja będę sobą. Nowy kolega niech będzie sobą.
Wiesz dużo, ja wiem mniej. Ale czy mogę tego żałować? Nie.
Zgadzam się z Tobą.
Hejal'u mam dość nie typową prośbę. Czy tutaj na forum nie dało by się trochę posprzątać? Lekki bałagan się tutaj zrobił...
Posprzątane.
Posprzątane.
Dziękuje.
Hejal'u pomyślałem że można by zaktualizować dział linki na stronie. Wiele z nich już wygasło albo nazwy się pozmieniały. Sam też chciałbym dodać parę linków od siebie...
- [url]https://www.vismaya-maitreya.pl/index.html[/url]
- [url]https://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w_dna.html[/url]
- [url]https://www.nautilus.org.pl/[/url] ( tej akurat nie jestem pewny )
- [url]https://publicdisorder.wordpress.com/2011/07/06/ziemia-zwiastunow-switu-plejadian-barbara-marciniak-e-book/[/url]
- [url]https://mahajana.net/teksty/nauka_buddy/[/url]
To jest niby forum o kosmitach (lub kosmicie), ale przeglądając kategorie, łatwo zauważyć, że kategoria kosmitów ma tylko 2 strony, natomiast ezoteryki - 7 (i jest najpopularniejszą kategorią tutaj). Być może warto by ją rozbić na więcej, bo ostatnio to wygląda tak, jakby całe forum koncentrowało się na 1 kategorii.
Antares. No tak. Bo tam są religie, filozofie, rozwój duchowy. Nawet jeżeli, to trochę jest pracy przy przenoszeniu tematów. Hejal w zasadzie tak uprościł, coś wyjaśniał, że za dużo jest działów. Chyba też chodziło o to, że my myliliśmy działy, czy coś. Kiedyś było chyba.
-Sprawy forumowe
-Wszystko o kosmitach
-Ezoteryka,rozwój duchowy
-Religie, filozofia
-Sprawy zdrowotne, sprawy społeczne, i chyba polityczne
-rozmaitości (na każdy inny temat)
-Kosz
Z tego co pamiętam, mogę się mylić.
Nie można w ostatnich tygodniach prawie pisać na forum - to wyjatek, ze udało się tu... w niesoończoność pyta o odpowiedź kontrolna...
U mnie pyta tylko raz. Korzystasz z Androida czy z Windowsa? A może to problem polskich literek? Sprawdź czy to co wpisujesz ma polskie literki.
Mi zapytało raz "ludzie którzy nie są łysi, mają je na głowie" odpisałem "obrośnięci" i kolejne pytanie. Za drugim sie udaje. Tak mi się wydaje.
A poważnie, to u mnie wszystko gra.
Cześć, wracam po bardzo długiej przerwie na forum. Mam nadzieję, że tym razem zostanę na dłużej
Czemu zniknął czat na forum?
Mnie się wydaje, że go krzaki zarosły, drzewa wyrosły naokoło. Ukrył się ten czat w głębokim lesie. Może go ktoś za setki lat odnajdzie...
Pewnie jest błąd w javascript, a Hejal nie ma czasu, by poprawić.
Przy okazji, mam pytanie, czy nie można stworzyć tzw. white-list, by regularni, sprawdzeni użytkownicy nie musieli przechodzić przez pytania weryfikujące czy nie jesteśmy botami (zwłaszcza, że ta weryfikacja ma błędy i czasami blokuje możliwość odpowiedzi, lub je obcina)?
Temat nazywa się powitania, więc się przywitam i napiszę coś o sobie. Konto założyłem dawno temu, ale forum nie wydawało mi się żywe.
Jestem racjonalistą twardo stąpającym po ziemi. Zarejestrowałem się tu, bo spodobała mi się wizja świata, jestem fanem książki, przypomniała mi czasy, gdy jako dziecko sam wymyślałem sobie swoje własne planety, sposoby działania całych cywilizacji, chociaż traktuję ją w znacznej części jako SF i bajkę. Jestem zwolennikiem szczepień i metody naukowej etc etc Wierzę w naukę.
Nie jestem fanem ezoteryki, uduchowienia, szamanizmu, wiarą w kosmitów, medytacji i tym podobnym rzeczy, odrzucam większość teorii spiskowych i popularnych tu klimatów, ale potężnie wierzę w dialog ponad podziałami. Klimaty rzeczy niewyjaśnionych - tu jest różnie, jedne rzeczy do mnie przemawiają bardziej, inne nie.
Nader wszystko cenię sobie jednak kontakt i dyskusję.
Na forum najbardziej lubię dział sprawy polityczne i społeczne, nie lubię ezoteryki i duchowości.
Fajnie pisać i być tu z wami
Czemu zniknął czat na forum?
Znalazłem taki Miniczat
____________ [url]http://multi-forum.46349.x6.nabble.com/ShoutBox-Miniczat-td31366.html[/url]
Możecie pisać
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Przyjaciół Saleinji » Sprawy forumowe » Powitania, komunikaty, zgłaszanie problemów technicznych itp.