Temat: Woda
Witam wszystkich
Chciałbym porozmawiać i podzielić się wiedzą na temat Wody.
Woda jest piękna, harmonija i życiodajna. Dzięki niej Życie rozkwita.
Kocham Wodę.
Co można zrobić by woda była czystsza, pełniejsza energii i miłości?
Pierwszą czynnością jest podziękowanie jej i przesłanie miłości Wodzie. Woda jest zwierciadłem. Nie tylko odbija światło widzialne, lecz również nasze intencje.
[url=http://www.life-enthusiast.com/twilight/research_emoto.htm]Prace Masaru Emoto nad Wodą[/url]
Taka woda pełna naszych czystych intencji, jest oczyszczona i dostarcza więcej życiodajnej siły.
Druga sprawa to zastosowanie różnego rodzaju filtrów. Jest ich mnóstwo, nie wymagają zasilania. Woda siłą grawitacji spływa powoli przez filtr. Dobrze było by pojemnik, który zawiera przefiltrowaną wodę posiadał mineralizator. Jest to najczęściej pojemnik na dnie zawierający w środku minerały w formie skał. Woda krążąc w pojemniku przyjmuje naturalnie Aniony i Kationy uwalniające się ze skał.
Trzecia rzecz. Przy wyborze wody w sklepie powinniśmy sugerować się sumą składników mineralnych [mg/l]. Im więcej tym lepiej. Jeśli znajdziemy wodę z taką sumą powyżej 5000 mg/l należy ostrożnie ją spożywać. Jest to woda lecznicza i w dużych ilościach możemy przedobrzyć. Na etykietech takiej wody winno się znajdować ostrzeżenie by stosować zgodnie z zaleceniem lekarza.
Osobiście w moim otoczeniu znalazłem wodę Krystynka ze źródła 19a. Zawiera ona około 3500 składników mineralnych w mg/l. Co się dzieje kiedy woda posiada mało składników? Otóż pojawia się ich niedobór, osłabiając nas i zabierając ze sobą ich co raz więcej przy każdym spożyciu takiej wody. Dostępne są wody z atestem "Centrum Matki i dziecka". Wydaję się, że skoro jest to woda przeznaczona dla niemowląt i matek w ciąży jest również zadowalająca dla człowieka dorosłego. Niestety w praktyce tak nie jest. Woda przeznaczona dla dzieci zawiera bardzo mało składników mineralnych. Ich żołądki przecież dopiero co zaczęły działać i bombardując je duża ilością minerałów, brzuszek zaczyna boleć.
Mam nadzieję, że informację przydadzą się, a woda przez Was pita dostarczy Wam energii na całe życie.
Pozdrawiam serdecznie!