Odp: Wszystko jest wibracją (PDF - wersja 2021)
Również mi miło że Hejal się pojawił
a co do tego cytatu:
"Na podstawie kropelki wody nie można wysuwać wniosków o kropelce rtęci." - to owszem jak najbardziej po kropelce wody można wysnuć wiele wniosków o kropelce rtęci m.in kształt,zachowanie,lepkość(jako cecha),ciężar właściwy,właściwości fizyko-chemiczne,oba to związki chemiczne itd(obieposiadają również podobne własności OGÓLNE(jako substancje płynne a nie np.gazowe itp.) a tylko posiadają INNE własności indywidualne - MYŚLĘ że się doskonale domyślasz o co mi chodzi w kontekście mojej wypowiedzi wyżej(nie jestem też chemikiem a i pamięć oraz elokwencja również nie są w najlepszej formie-wiek niestety-toteż również proszę o umiarkowaną wyrozumiałość i tolerancję w tym względzie)
poza tym oczywiście doskonale wiem czego to(Twoje) przysłowie miało dotyczyć(tego że np.jedna informacja nie może świadczyć o drugiej-to tak w absolutnym skrócie-mogę to dowolnie rozwinąć) i to co dokładnie miałeś na myśli i uważam że powinno być ono być następujące jako dużo bardziej odpowiednie i odpowiadające sytuacji - NA PODSTAWIE POJEDYŃCZEGO ŹDŹBŁA NIE MOŻNA OKREŚLIĆ/OCENIĆ CAŁEGO ŁANU ZBOŻA
ps.ale muszę też dodać że wiarygodność Hejala(po tym jego cytacie) wzrosła o kilka punktów w moich oczach choć moją dużo szerszą(i głębszą-te posty wyżej to zaledwie czubek czubka góry lodowej) opinię na ten temat zachowam nadal dla siebie(czy na długo?-to już czas pokaże)
ad.mam również serdeczną prośbę do malgosia.wl - bardzo Cię proszę nie zwracaj się do mnie w protekcjonalny sposób a najlepiej proszę w ogóle nie zwracaj się już do mnie
dziękuję